A fenevad száma

„Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.” (Jelenések 13,18b)

A földből feljövő fenevad, a hamis próféta száma ez. Hatalmát, képességét a Sátántól kapja, mint az első fenevad, aki a tengerből jött elő.
A hamis prófétának sokrétű feladata lesz: támogatja, szolgálja és népszerűsíti az első fenevadat, hazug propagandájával félrevezeti az emberiséget, és megszervezi a totális ellenőrzést.

Tagadja az Atyát és a Fiút (1Jn 2, 22-23), és tagadja , hogy Jézus a testben megjelent Krisztus (1Jn 4,3).

Nem kell az embereknek Krisztus megváltása? Nagyon jó, itt lesz ő, aki hasonlóvá teszi magát Jézushoz, utánozza Őt annyira, hogy jeleitől és csodáitól hangos lesz a Föld. Eléri, hogy imádják az első fenevadat, és a beszélő képmását. Folyamatosan felderíti, hogy kik azok, akik erre nem hajlandóak.

A helyzet hasonló lesz a Nabukadneccár uralkodása alatti időkhöz, amikor kötelező volt leborulni az arany állókép előtt. Aki nem engedelmeskedett, azt likvidálták (Dán 3, 4-5). Mindenhatónak, mindentudónak és mindenütt jelenvalónak akar látszani, mintha Isten lenne, ennek érdekében fel fogja használni a technika legújabb vívmányait az emberek teljes körű ellenőrzéséhez. A személyre szabott megjelöléssel, bélyeggel, tudni fogja, hogy kik az övéi, ők előnyöket kapnak. Élhetnek, dolgozhatnak, de minden lépésüket, állapotukat nyilvántartják és vizsgálják. A fenevadak iránti lojalitás csökkenése nem sokáig maradhat titokban. Megtűrt lesz bármilyen tévtanítás, mágia, babona, ami eltávolít Istentől, csak az élő Istenbe és Jézus Krisztusba vetett igaz hit lesz üldözve.

Az e- betűs ( elektronikai ) tevékenységek szerepe nem véletlenül terjed egyre jobban. Az emberek hamar természetesnek veszik, hogy mindent elektronikus úton intézzenek el ( e-bank, e-kereskedelem, e-szolgáltatások, e-adatközlés, e-közlekedés, e-ház, e-belépőjegy bárhová, Euró majd e-pénz, e-személyazonosítás, e-sport, e-örökélet a virtuális térben, stb. ).

Sokan feltételezik, hogy ami nincs fent a világhálón, az lehet, hogy nem is létezik. A nemzedék, amely nem használja idővel úgyis kihal, a fiatalabbak meg beleszületnek az újabb technikákba. Már nincs akadálya, és jól követhető, hogy valaki mire mennyit költ és mikor. Éppen hol jár,
mivel közlekedik, mit fogyaszt, hol szórakozik és üdül, kikkel van kapcsolatban, milyen az egészségi állapota, mit sportol, van-e állata, mi a véleménye szokása és ízlése, és legfőképpen fogja-e imádni a fenevadat.

Támadhatatlan indokok fognak születni a totális ellenőrzés bevezetéséhez. Így a személyes megjelölés segítségével felszámolható lesz az adó és a társadalombiztosítási csalás, a fekete gazdaság és a korrupció. Több lesz az állami bevétel, hatékonyabb lesz az egészségügyi ellátás, javul a szociális helyzet, és még gyorsabb lesz az ügyintézés. Az elkóborolt vagy megszökött egyének és állatok hamar megtalálhatóak lesznek. Jólét, béke és biztonság lesz kikiáltva, természetesen azok számára, akik felveszik a fenevad bélyegét.

„Amikor azt mondják, hogy béke és biztonság, akkor tör rájuk hirtelen a végső romlás, mint fájdalom a várandós asszonyra, és nem fognak megmenekülni. Ti azonban , testvéreim , nem vagytok sötétségben, hogy az a nap tolvajként lepne meg titeket.” (1Thess 5, 3-4)

Minden adat és információ e világ istenének a sárkánynak lesz alárendelve. Istennek ugyanis nincs szüksége a földi nyilvántartásokra, jól ismeri a világ dolgait ezek nélkül is. Az Úr még kínálja az üdvösséget kicsiknek és nagyoknak, gazdagoknak és szegényeknek, szabadoknak és szolgáknak. Az övéit elpecsételi, mert a legdrágább és legtisztább vérrel, a Jézuséval váltotta meg az életüket. A hamis próféta utánzásba kezd, neki nincs pecsétje, hanem bélyege van, amivel meg akar jelölni kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat (Jel 13, 16). Igaz áldozatot nem tud felmutatni, ezért a szentek vérét akarja ontani. Teljesen nyilvánvaló lesz, hogy ki melyik csoporthoz tartozik.

A szentek nem viselkedhetnek úgy, mint az üldözőik. Erőszakra nem felelhetnek erőszakkal. A Lélek erejével képesek lesznek felismerni a növekvő elhitetés ellenére, hogy a fenevadak báránybőrbe bújt farkasok, a Sátán természetével és erejével felruházva.

Jézus, tanácsával segíteni akar a farkasok közé kerülőknek: ” Íme, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé: legyetek tehát okosak , mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok. ” (Mt 10, 16)

A szentek csak békességes állhatatossággal, és az Istenben való szilárd hittel tudnak megállni a nehéz időkben. Így volt ez az első századoktól kezdve az utolsó időkig, amíg vissza nem jön az ő Uruk.

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*