A horoszkóp csődje

„Ezért, ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme új jött létre. Mindez pedig Istentől van… ” (2Kor 5,17-18a)

Az Úr Jézus egyik hűséges bizonyságtevője meséli el az alábbi , szinte hihetetlennek tűnő, de napjainkban nagyon is gyakori eseményt:

Afrikában voltam egy fogolytáborban.

Addig semmi dolgom nem volt még az asztrológiával, ezért egészen gyanútlanul ért, amikor az egyik sátortársam váratlanul ezzel a kérdéssel lepett meg :
– Megengedi, hogy elmondjam az élete történetét?
– Az én történetemet? De hát az lehetetlen, hiszen ön nem ismer engemet.

De mégis hajtott a kíváncsiság, így belementem. Megtudtam, hogy a fogolytársam már megszerezte a pontos születési adataimat, és ennek alapján horoszkópot készített nekem. Elkezdte mondani az életem történetét, és meg kell mondanom, hogy igaza volt. A kisebb részletektől kezdve a rokoni kapcsolataimig minden megfelelt a valóságnak, ahogy sorolta.

Egyszer csak változás történt. Nem voltak helyesek a további adat – és eseményközlések. Láttam, hogy egy bizonyos határig elfogadhatóak voltak a megállapításai, de jött egy határ, és innen kezdve semmi sem egyezett. Ez a dolog nagyon foglalkoztatni kezdett, annyira, hogy egész éjjel ezen töprengtem.

Egyszer csak megvilágosodott előttem minden. Életemnek ez a határa az volt, amikor találkoztam élő Urammal, az én Megváltómmal, Jézus Krisztussal. Lenyűgözött a felismerés, hogy életemnek az a szakasza, amit saját akaratom szerint, Isten nélkül éltem, nyitva állt az asztrológus előtt. Azonban életemnek az a szakasza, amely szívem üdvbizonyosságának a világosságában folyt, el volt rejtve az asztrológia elől.

Egészen különös módon tapasztalhattam meg, hogy a sötétségnek nincs hatalma felettem, mert én már Jézus által a világosságban vagyok.

” A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be ” (Jn 1,5 ).

Megértettem, hogy a sötétségnek és a sötétség praktikáinak nincs hatalma azok felett, akik világosságban járnak. A szívem ujjongott ennek az ajándéknak. Tudni azt, hogy Krisztussal együtt el vagyok rejtve Istenben, és a sötétségnek nincs már hatalma felettem (Kol 3,3).

egy hadifogoly Afrikából

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*