A Pártfogó

„Én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.” (János 14,16)

Jézus mennybemenetele után nehéz helyzetbe kerültek a tanítványok. Elvesztették az életükben biztos vezetőt: Jézust. Pedig, milyen boldogok voltak, amikor Jézus feltámadt, legyőzte a halált és ott volt újra közöttük. Azt gondolhatták most már rendben lesz minden, ráadásul Jézus azt mondta nekik: „Veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” Azt gondolhatták Jézus többet nem hagyja őket magukra.

Aztán eljött a mennybemenetel napja és Jézus felemeltetett a tanítványok szeme láttára és egy felhő takarta el Őt. Jézus eltűnt végleg a szemük elől. Elképzelhetjük a tanítványok lelkiállapotát. Olyan volt ez számukra, mint amikor hirtelen egy közösség vezető nélkül marad. Ott maradnak a beosztottak iránymutatás és segítség nélkül. Nincs kinek a szavára figyelni.

Adódik a kérdés: Mi lesz most? A tanítványoknál és a mi életünkben is felmerül ugyanez a kérdés, amikor azt érezzük, hogy eltűnt életünk biztos pontja, amikor nem tudjuk hogyan tovább, amikor olyan zavaros lesz minden körülöttünk. Szükségünk van valakire, aki újra rendezné az életünket, aki újra az Isten által kijelölt irányba állítana bennünket. Jézus Krisztus jól ismerte a tanítványait és ismer bennünket is. Tudta vezetés és segítség nélkül nem leszünk képesek rendezni az életünket. Nélküle elveszettek vagyunk. Ezért küldi el a Pártfogót, a Szentlelket, hogy ne maradjuk árván. A Szentlélek eljött a világba, hogy nekünk soha ne kelljen egyedül lennünk. Nincs olyan eldugott hely ahol ne lehetne Vele találkozni. Vele együtt újra lehetséges felfedezni életünk értelmét és célját. Érdekes Jézus szóhasználata a Szentlélekre, Pártfogónak nevezi. Azt jelenti, hogy Ő a mi oldalunkon áll, aki értünk jött el, az életünket átformálni és utat mutatni. Amikor valaki pártfogó nélkül maradt, akkor azt jelenti, hogy nem segíti, támogatja senki az életét.

Gondolj csak bele Isten Lelke viszont a pártodat fogja. A legnagyobb hatalom veled van. Elmondja, hogy Jézus Krisztus áldozta mit jelent számodra, megérteti és világossá teszi, hogy a mennybe ment Jézus számunkra is helyet készít az örökkévaló országában. Ez a Pártfogó nem fog cserbenhagyni, mindig velünk marad. Jézus menybe ment, de Szentlelkén keresztül mégis kapcsolatba léphetünk Vele. A Pártfogó jelenléte jelenti Jézus jelenlétét is számunkra ezért vagyunk képesek helyes döntéseket hozni és megmaradni az Isten országa felé vezető úton. Azzal a magabiztossággal élhetjük napjainkat, hogy Isten jelenlétében vagyunk, aki velünk van.

Kérlek, ezen a mai napon kérd imádságban a Pártfogó Szentlélek jelenlétét az életedbe, mert csak Ő tesz rendet lelkünkben, Mellette nyugszik meg a szív és Nála találunk békességet. Hiszem így meg fogod tapasztalni azokat az áldásokat, amire most életednek szüksége van.

ÁMEN

(OI)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*