Aki hisz nem szégyenül meg

„Igazságodról beszél a szám és szabadító tetteidről mindennap, bár nem tudom felsorolni őket.” (Zsoltárok 71,15)

Valaki egy evangelizáció után elbeszélte az igehirdetőnek, hogy mit élt át az első világháború alatt az olasz fronton:

Hosszú ideig voltunk a tűzvonalban. Leváltottak bennünket és a front mögé vittek egy kis pihenőre. Mindjárt az első nap történt.

Sziklás vidék volt, itt-ott nagyobb barlangokkal, az olaszok tavernáknak hívták őket. Egy ilyen barlangot rendeztek be szállásnak nekünk. Aljától a mennyezetéig emeletes ágyak voltak benne, amennyi csak elfért, 4-5 is egymás felett. Én a legfelső ágyon kaptam helyet a taverna egyik szélén. A mellettem levő ágyoszlop tetején egy hívő katona lehetett. Amikor este lefekhettünk, ez a katona elővette a Bibliáját.

Volt egy kis gyertyája, azt meggyújtotta és olvasott. A többiek gúnyolták, szidták, káromkodtak, hogy amikor egy kicsit pihenni lehetne, akkor sem teszi, sőt még őket sem hagyja. Zavarta őket a gyertyafény.

Az illető egy szót sem szólt, csak olvasott tovább. Én sem szóltam, csendben feküdtem és bámultam a fölöttünk levő sziklatömeget. Ahogy a kis gyertyafény imbolygott, nekem úgy tűnt, mintha mozogna felettünk a szikla. A körmömmel 5 cm-re a mennyezet alá egy jelt húztam a sziklafalra. Egy idő múlva közeledett a mennyezet a jelhez, 5cm, azután 3, majd csak 2 cm lett a távolság.
Elordítottam magam: Riadó !!!!

Mindenki tódult kifelé, ahogyan csak tudott. Amikor kint voltunk a sötétben, arról kezdtek tanakodni, ki riadóztatott. A tisztek közül egy sem. Hát ki űzött belőlünk ilyen csúf tréfát?
Az egész csapat dühöngött, én pedig lapultam, nehogy rám ismerjenek. Már azon voltunk, hogy visszamegyünk, amikor egy hatalmas robajjal a taverna feletti szikla beszakadt. A golyó előli
biztos menedék összedőlt. Egy perc pihenőnk sem volt, egész éjjel mentettük amit csak lehetett, de Istennek hála, egy ember sem pusztult el.

Ha a hívő katona akkor lusta, vagy szégyelli, hogy Bibliát olvas, mindnyájan elvesztünk volna.

V. S.

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*