Az angyaloktól kell várni a lelki útmutatást?

„A Lélek pedig világosan megmondja, hogy az utolsó időkben némelyek elszakadnak a hittől, mert megtévesztő lelkekre és ördögi tanításokra hallgatnak,…” (1Tim 4, 1)

Sokan rajonganak az angyalokért, és figyelni akarnak rájuk, hogy mit mondanak Istenről, a mennyről és az élet dolgairól. Népszerű könyvek születnek, amelyek ezekre az angyali üzenetekre épülnek (Napi útmutatás az angyalodtól, Angyalokkal gyógyítás).

Pedig a Biblia szerint, az angyalok rendszerint nem beszélgetnek az emberekkel. Megjelenésükre az emberek megdöbbennek és megijednek, és a „Ne félj! ” felszólítást hallják . Ezt a biztatást kapták: Hágár, a megfeszített Jézust kereső nők, Zakariás pap, Mária, vagy a bethlehemi pásztorok.

Az angyali jelenéseket nem az emberek kérték, nem számítottak rá, és nem is ajánlották másoknak, hogy kezdeményezzenek ilyen élményeket. Óvatosságra int, hogy a Sátán angyalai képesek az embereket megtéveszteni, és a Sátán „a világosság angyalának” adja ki magát. (2 Kor 11,14) Pál apostol figyelmeztet, hogy ne fogadjunk el más evangéliumot még akkor sem, ha az mennyei angyaloktól származna. Az ilyen kijelentéseket meg kell vizsgálni a Biblia alapján, ugyanis Isten valódi hírnökei sosem mondanak ellent a Szentírással.

Amikor kapcsolatot keres valaki az angyalokkal, valószínűbb, hogy démoni lények válaszolnak, és izgalmas üzeneteik elég jól befolyásolják a keresőket, a hívőket pedig el akarják téríteni az igaz hittől. Az angyalok úgy szolgálják a keresztyéneket, hogy az üdvösség szempontjából fontos üzeneteket hoznak Istentől (Zsid 2, 2-3). Nincs olyan bibliai részlet, amelyből az derülne ki, hogy az angyalok segítenek a pénzügyekben, üzleti döntésekben és családi problémák megoldásában. Magához Istenhez kell fordulni, ha segítségre van szükségünk (Fil 4, 6-7).

Vannak, akik nagyon vágyódnak az angyalok társaságára és barátságára, mert azt gondolják, hogy az angyalok és a szentek megértőbb szívvel viseltetnek irántuk, mint az Atya vagy a Fiú. Ez szomorú, mert Isten mindent felülmúló szeretete éppen Krisztusban nyilvánult meg felénk ( Jn 3,16; 15, 9-13 ; Róma 5,8 ; Ef 5, 1-2 ). Isten arra bátorítja a benne hívőket, hogy szólítsuk őt az ” Abbá ” néven ( atyám, atyácskám ), és azt kéri, hogy „járuljunk … bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk ( Zsid 4,16; Róm 8, 14-17 ).

Még a bibliai időkben is ritka és kivételes eseménynek számítottak az angyalok megjelenései, akik mindig egyedien fontos üzenetet vagy támogatást adtak a kiválasztott embernek, életében leginkább csak egy alkalommal.

A legfontosabb, hogy a keresztyéneknek ellen kell állniuk a kísértésnek, hogy energiájukat és reménységüket az angyalokkal való találkozásra fordítsák, miközben élő, gazdag, személyes kapcsolatot építhetnek ki magával az angyalok Teremtőjével, az Úrral.

Az igazság Isten hírnökeiről c. füzet alapján

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*