Efezus 4, 26

„Ha haragusztok is, ne vétkezzetek: a nap ne menjen le a ti haragotokkal.” (Efezus 4, 26)

Egyszer egy kisfiú verekedésbe keveredett a fivérével, és ettől nagyon elkeseredett. Amikor testvére azt akarta, hogy rendezzék az ügyet, a kisfiú meg sem hallgatta. Inkább egész nap duzzogott, és nem szólt a bátyjához egy szót sem.

Eljött a lefekvés ideje, és édesanyja így szólt hozzá: „Nem gondolod, hogy alvás előtt ki kellene békülnöd a testvéreddel? Emlékezz arra, mit mond a Biblia: A nap ne menjen le a ti haragotokkal.” A fiú meghökkent. Néhány pillanatig gondolkodott, majd hirtelen megszólalt: „De hogyan tudom megakadályozni a napot, hogy ne menjen le?”

Ez a kis történet emlékeztet bennünket némely keresztyén emberre. Haragszanak bizonyos emberekre, és tartják is a dühüket. Amikor szembe kerülnek engesztelhetetlen szokásaikkal, és rendezniük kellene a dolgokat, kerülik a lényeget, és megtagadják a Szentírás világos utasítását. Igaz, hogy mi nem tudjunk a másik ember viselkedését megváltoztatni, de felelősek vagyunk saját állásfoglalásunkért. A Biblia azt mondja: „… legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban” (Efezus 4,32).

Nem, mi nem tudjuk a naplementét megállítani, de a haragunkat vissza tudjuk tartani. És ez azt jelenti, hogy meg kell egymásnak bocsátanunk.
R. De Haan

Minden dühös percünkben elveszítünk hatvan másodperc békességet.

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*