Életet menteni

„Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Vagy mit adhat az ember váltságdíjul a lelkéért? Mert eljön az Emberfia Atyja dicsőségében angyalaival együtt, és akkor megfizet mindenkinek cselekedetei szerint.” (Máté 16,26-27)

Jake Taylornak mindene megvan: barátok, hírnév, kosárlabda-ösztöndíj várja; és a legmenőbb lány is az övé a suliban. Mi lehetne ennél jobb? Nézzük Roger Dawson-t. Roger egy semmi. Nincsenek barátai. Nincs reménye. A dolgok nem is lehetnének rosszabbak. Mit tehetne? Jake és Roger legjobb barátok voltak, amikor gyerekek voltak. De a középiskolai politika gyorsan elrántotta őket egymástól. Roger nem illik már össze Jake-el -vagy bárki mással is. Egy tragikus lépést követ el magányában.

Jakes utolsó erőfeszítésével nem tudta megállítani Roger-t, és a hirtelen tragédia Jake világát összetörte. Valami összetörik benne és kérdései merülnek fel addig tökéletesnek látszó életével kapcsolatban. Legfőképpen, nem tudja elfelejteni a kérdést: „Vajon megmentethette volna Roger-t?”

Talán e küldetés válaszaként, Jake megtalálja a következő srácot, aki kitaszított és magányos, segítségre van szüksége, ahogy Rogernek lett volna. De ez a gyors váltás veszélyezteti az addigi értékekre felépített életét. Sokba kerülhet: az addigi barátai, barátnője és még az álma is bánhatja? Vajon megéri az árat, hogy megtalálja a választ a végső kérdésre: „Miről szóljon valójában az élete?”

(Cs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*