Erőt kaptok

„Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig.” (ApCsel 1,8)

Lelkipásztorként nagyon sokszor hallgatom meg az emberek panasz szavait: „Erőtlenné váltam, összeestem, minden erő kiment a lábamból.” „Nem bírtam a kezem megmozdítani.” Azt gondolom, hogy mindnyájunk számra ismerősek ezek a mondatok. Ma felgyorsult világunkban különösen sokszor érezzük erőtlennek magunkat. Nem csak testi, de lelki erő is megfogyatkozik. Bénultnak, tehetetlennek érezzük magunkat, elnehezül a lelkünk látva emberi életünk és a világ nyomorúságát.

Ezért elkeseredve keressük mindazt, amiből erőt meríthetünk. Pillanatnyi bátorságot lehet meríteni, erre sokféle eszköz áll lehetőségre a gyógyszerektől kezdve az alkoholig. Azonban, amikor ezeknek a szereknek hatása véget ér, elmúlik a bátorság is. Ezek nem jelentenek megoldást az éltünkben. Az ember szíve azonban hosszantartó erőforrás után vágyakozik. Vajon ez lehetséges?

Isten megújító Lelkének ünnepe a Pünkösd következik. Jézus Krisztus mennybemenetele előtt a tanítványainak ígéretet tesz: „Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek”. Jézus nem akarja erőtlen és bizonytalan állapotban hagyni az Öveit. Tudja, hogy továbbra is szükségük van Isten jelenlétére. Pünkösdkor megtörténik a csoda, eljön a Lélek, átformál, reménységet ad, erővel ajándékoz meg.

Isten Lelke elvezeti a tanítványokat arra a felismerésre, hogy nekik nem ért véget a feladtuk. Jézusnak terve van velük. Beszélniük kell az erőtlen világban Jézus erejéről, a reménységről, az örök élet jó híréről. De nem maguktól teszik mindezt, a Szentlélek teszi képessé őket mindenre. A Szentlélek átjárja életüket és csodálatos erőforrássá válik számukra. A külső körülmények ugyan nem változtak meg, de lelkükben ott van a tűz, az öröm, az akarat: vinni az evangéliumot a föld végső határáig. Ma is lehetséges a megerősödés és az újjászületés Isten jelenlétében. Ennek mi is részesei lehetünk. Isten Lelke készen áll, hogy életünket átformálja és a szolgálat örömével, tüzével töltse el.

Hogyan ad erőt Isten Szentlelke?

Az Immánuel Otthonban, fogyatékkal élő gyermekek között sokféle betegséggel, erőtlenséggel találkoztam. Amikor hittanórát tartottam a kerekesszékes, nehezen, vagy egyáltalán nem beszélő fiatalok között, akkor azért mentem, hogy én adjak. Azonban mindig azt éreztem, hogy nekem is óriási szükségem ezekre a találkozásokra. Isten csodáiról, Jézusról beszélgettünk. A Szentlélek jelenlétében a fiatalok szeme örömtől csillogott, egyek voltunk. Erővel töltött el bennünket Isten jelenléte. Ilyenkor csodálatos hitvallások hangzanak el, egyikőjük kijelentette: „Érezzük, Isten nagyon szeret bennünket!” Isten drága ajándéka ezek a pillanatok, mert ebből lehet erőt meríteni.

Csodára vágysz, megerősített életre vágysz? Amire szükséged van elérhető, kulcsold össze a kezed, tárd ki szívedet, vedd fel Vele imádságban a kapcsolatot, a Szentlélek eljön hozzád, meghozza azt a változást, amire életednek szüksége van.

ÁMEN

(OI)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*