Higgy bennem

A film megnézhető itt: Higgy bennem

„Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut. Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül” (Péld. 11, 24-25)

Tananyag keresztényeknek, a világiaktól. Megtörtént esemény.

Egy kosárlabda edzőt felvesznek az iskolába, de kiderül hogy lányokról van szó. Az edző teljesen el van képedve de valahogy belekényszerül a folytatásba. Felesége által rá lesz vezetve arra hogy az embereket úgy kell elfogadni, amilyenek. Persze ez nem elég, ez semmire nem lenne elég.
Teret kell adni a másiknak, levenni a vállukról minden felesleges szabályt és terhet. Rávezetni őket arra hogy játékosan és önnállóan oldják meg az előttük lévő feladatokat és ne mindig azt tegyék, amit betanítottak nekik. És utoljára, de nem utolsósorban, a bizalom, csupa nagybetűvel.
Mert ha én megbízok benned, te szárnyakat kapsz. És olyan dolgokra leszel képes, amiről eddig álmodni sem mertél. És így vagyunk Istennel is.

Fel kell ismernünk az Ő hatalmas szeretetét és bizodalmát. Ezáltal olyan dolgokra leszünk képesek, amit emberi elme be sem tudna fogadni.
Az edző sorozatos bajnokságig vitte amatőrnél is gyengébb csapatát és azóta nem foglalkozik mással, csak lányokkal.

(Cs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*