Lukács evangéliuma

„Az Úr Lelke van énrajtam, mivel felkent engem, hogy evangéliumot hirdessek a szegényeknek; azért küldött el, hogy a szabadulást hirdessem a foglyoknak, és a vakoknak szemük megnyílását; hogy szabadon bocsássam a megkínzottakat, és hirdessem az Úr kedves esztendejét.” (Lukács 4, 18-19)

1979-ben készült film, amely bemutatja Jézus Krisztus életét . Lukács evangéliumát szó szerint követő filmet 1979-ben forgatták eredeti helyszíneken Izraelben, amit főként a Warner Brothers készített. az ausztrál Peter Sykes és az angol John Krisch és forgattak Izraelben.

A film forgatása több hónapig tartott az egész Közel-Keleten. Minden nap miután a forgatás befejeződött a forgatás befejeződött, a felvételeket elküldték egy bibliai tudósokból álló testület részére, ellenőrzésre.

Függetlenül minden sajátos vallási meggyőzéstől, kétségtelen, hogy az életben Jézus Krisztus nagyobb hatással volt a világra, mint bárki más, aki élt. Ő harminc évesen egy vándor evangélista volt, és megölték a római hatóságok harminchárom évesen.
Ez alatt az idő sosem utazott, több mint kilencven mérfölddel távolabb szülővárosától, és soha nem írt egyetlen sort egy darab papírra sem..
De most, közel 2000 évvel később, az ő nevét általánosan ismerik és tanításait terjesztik a világ minden sarkában. A Jézus film létrejöttének célja, hogy bemutassa élete történetét és szolgálatát, egyre több ember részére a világon hozzáférhetőbbé tegyék.
Ez a film, egy fejlett kifejező evangelizációs eszköz, több millió ember számára, szinte minden országban a világon.

(Cs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*