Megváltozhatok?

„Akkor megszáll téged is az Úr Lelke, velük együtt prófétai révületbe kerülsz, és más emberré leszel.” (1 Sámuel 10,6)

„Itt az ideje a változásnak!” Nemrégiben olvastam ezt a címet nagybetűvel szedve egy magazin címoldalán. Sok újságcikk és internetes oldal is foglalkozik a változás kérdésével, hogyan változtassuk meg, javítsuk meg az életünket. Sokan vannak, akik szeretnének lefogyni, szabadulni függőségtől, stresszes élettől, azért, hogy boldog céltudatos életet éljenek.

Változást akarunk, de azt is érezzük, hogy nem megy az igazi változás és gyakran megállapítjuk: nincs erőnk, hogy elhagyjuk rossz szokásokat, változtassunk kialakult megszokott életünkön. Halogatunk dolgokat. Sokszor megmarad az állóvíz. Nincs bátorság, nincs belső hajtóerő, ami segítené a változást. Sokan kételkednek az igazi változás valóságában.

A Biblia emberi szereplőinek az életében változást mindig Isten hozza el. A fenti ige Saulról szól, Izrael első királyáról, aki elindult, hogy megkeresse apja szamarait, de a keresés közben megragadta Isten Lelke. Ez a Lélek átformálta őt és képessé tette – egy időre – Izrael népének vezetésére. Szentlélek elképzelhetetlen változást hozott az életébe.

A pünkösd ünnepén azért adunk hálát, hogy a Szentlélek képes megváltoztatni, átformálni bennünket. Képzeljük el a tanítványokat, akik Jézus mennybemenetele után bent voltak egy kis szobában és fogalmuk sem volt arról, hogyan tovább. Vágytak arra és könyöröghettek is azért, hogy történjen valami. A Szentlélek érkezésekor egyik pillanatról a másikra megszűnt minden félelem, kétség, bátor szívvel álltak ki Jeruzsálem főterére bizonyságot tenni Jézus Krisztusról. Megváltoztak, ezt nem lehet vitatni. Olyan vállalkozásba kezdtek, amit soha korábban nem próbáltak, nem tanultak, mégis képesek voltak elkezdeni egy világot megrengető, üdvösséget hozó küldetésbe belevágni. Egy maroknyi reménytelen helyzetű jelentéktelennek tűnő emberből a Szentlélek bátor hitvalókat teremtett. Új kezdődött el. A tanítványból apostol lett, küldött, aki Isten országát képviseli. Ennek a következtében létezhet ma is keresztyénség.

Ha szívedben érzed a változás igényét, akkor ne késlekedj, ne halogasd, ne húzd az időt, kérd Jézust, hogy Szentlelkén keresztül jöjjön közel. Fedezd fel, hogy miért vagy itt a világon, mi a célod, mi a te személyes küldetésed. Isten ad hozzá erőt, bölcsességet, szeretetet Szentlelke által, hogy megtaláld a válaszokat kérdéseidre.

Kívánom, hogy a Pünkösd ünnepe ne csak a természet megújulást hozza el ezen a tavaszon, hanem a te élted változását is. A Szentlélek képes rá, éld át a csodát!

ÁMEN

(OI)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*