Te milyen parfümöt használsz?

„De hála legyen Istennek, aki a Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére mind az üdvözülők, mind az elkárhozók között: ezeknek a halál illata halálra, azoknak az élet illata életre. De ki alkalmas erre?” (2 Korinthus 2, 14-16)

Krisztus jó illatát árasztani csak azok képesek, akik az Ő Lelkével beteltek, az Ő igéit szeretik és megélik, és az egész lényükből árad az Úr jelenléte.

Drága parfümöt könnyű beszerezni, de hol árulnak olyan illat különlegességeket, hogy „mennyei öröm”, „az Úr szeretete”, vagy „Krisztus békessége”? Ezekből kis adag is elég ahhoz, hogy megérezzék az Úr közelségét.
Amikor az asszony kitöltötte Jézus fejére a drága kenetet, akkor a bőven áradó finom illat betöltötte az egész helyiséget. És hogy megosztotta ez az embereket! ( Máté 26, 6-13 ) A tanítványok bosszankodtak, hogy ez pazarlás, de az Úr megdicsérte az asszonyt. Ilyen szétválasztó a Krisztus jó illata is. Egyeseknek halált jelent, mert nem fogadták be Őt, másoknak pedig élete ad, az Úrnál való örök életet szerzi.

A nagy ügyfélfogadó terem tele volt várakozókkal. Ült közöttük egy „Krisztus illatú” asszony, nyugodtan várta, hogy sorra kerüljön.
Egyszer csak a karjába csimpaszkodott egy kisfiú , és már jött is a lényegre törő kérdés:
– Te jó ember vagy? – kérdezte vizslató szemekkel a gyermek.
Mit lehet erre válaszolni ?
– Egyedül csak Isten jó. – próbálkozott korrekt választ adni a meglepődött asszony.
A gyermek nem azt kapta, amire számított, hát újra feltette a kérdést:
– Te jó ember vagy?
– Azt hiszem, hogy lehetnék jobb is, de miért olyan fontos ez neked? – bizonytalanodott el az asszony.
A gyermek most már nem kérdezett semmit, csak szorosabban fogta az asszony karját, a lábait felhúzta a padra,
és begubózott az asszony mellé, mint a jóllakott kiscica.
Így voltak szótlanul, amíg megjelent az elcsatangolt gyerek aggódó édesanyja. Látva a békés idillt, a feszültsége alábbhagyott. Megköszönte a mosolygó asszonynak, hogy vigyázott a gyerekére, és még a kisfiú kioktatása sem volt olyan haragvó, mint ahogy azt előtte eltervezte.

Spurgeon szerint : „A megszentelődés nem tud elrejtőzni. Szeretne csendben meghúzódni, mint az ibolya, de illata elárulja. Halványan pislog, mint egy csillag, de fényéről ráismernek.”

Akit szeret az Úr ingyen kegyelméből annak:
„Kiterjednek az ő ágai, és olyan lesz az ő ékessége, mint az olajfáé, illata pedig, mint a Libánoné” ( Hóseás 14,7 )

Érdemes és szükséges a Krisztus jó illatát árasztani, a sokféle rossz szagot terjesztő világ felé.

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*