Serkentésre van szükségünk

„Hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, dicsőségre és tisztességre.” (1Péter 1,7)

Nagy halvesztesége miatt a tenyésztő panaszkodott egyik barátjának. Ez utóbbi meg azt a kérdést tette fel neki:
– A tavadban van csuka is a halaid között?
– Csuka a halaim között? Hát te mit gondolsz, hiszen az olyan lenne, mintha farkas lenne a bárányok között!
– Az pedig nem úgy van – hangzott az ellenvetés – mert tudod , a te pisztrángjaid restek és elgyengülnek. Balsikereidnek ez az oka. Próbálj meg csak egyszer csukát is tartani a halastavadban. Bizonyára felfal néhány halat a gyengébbekből, a többi pisztráng azonban, mivel azok gyorsabbak, elmenekülnek előle. Az ellenség megjelenése megelevenítő, és rájössz, hogy haltenyésztésed ismét felvirágzik.

A keresztyén ember helyzete hasonló ebben a világban. Serkentésre van szüksége. Isten igéje rávilágít, hogy nincs haladás az Isten ismeretében, az engedelmes keresztyén életben, ha a hitre jutott kikerüli a nehézségeket.

Az igében olvashatjuk, hogy Jézus Krisztus is a szenvedésekből tanulta meg az engedelmességet (Zsid 5,8).
Már Isten ószövetségi népénél is így volt ez. Isten az ellenséget arra használta fel, hogy népét hitében megerősítse és megpróbálja, hogy ily módon engedelmességre tanítsa őket (Bír 3, 1-8 ).
A lelki alvás nagy veszély a hívő ember életében. Pál apostol írja: „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból és felragyog neked a Krisztus” (Ef 5,14).

H.N.

Amikor fáradtak, erőtlenek, kialvatlanok vagy lelkileg gyengék vagyunk, szívesebben ellennénk csak úgy, mint a befőtt a polcon. Szép nyugalomban, hogy semmi ne zavarjon meg, amíg pihenünk.
A rossz hír, hogy a Sátán sosem fáradt és álmos. A jó hír, hogy Jézus sem ! Sőt, legyőzte az ellenséget és mellettünk van, amikor segítségül hívjuk a szükségben.

Istennek meg van a személyre szabott lelki „edzésterve” a hívők számára, hogy el ne lustuljanak, de gondosan ügyel a teherbírásunkra, és minden körülményt ellenőrizve tart.

Megpróbált hitünk értékesebb az Úr számára a világ összes kincsénél. Dicséret, dicsőség és tisztesség a jutalma.

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*