Szövetség hétvége

SZÖVETSÉG HÉTVÉGE PLUSZ – A HÁZAS KURZUS

Gyülekezetünkben hagyománya van annak, hogy mindazokat, akik a Nagytemplomban szeretnék kérni megkötött házasságukra Isten áldását, egy egész hétvégés házas kurzus, a Szövetség Hétvége keretében készítjük föl a házasságra. A több éve tartó gyakorlat bebizonyította, hogy igény van az ilyen jellegű jegyesoktatásra, illetve a párokkal való személyes foglalkozásra. Ennek kapcsán merült fel az igény házaspárok részéről, hogy a már házasságban élők számára is szervezzünk ehhez hasonló hétvégét. Ez a program ennek az igénynek szeretne eleget tenni. A részletekkel kapcsolatban az alábbi információkat szeretnénk átadni:

MI EZ?
Egész hétvégés, szombat reggeltől vasárnap délutánig tartó keresztyén program, amelyet házaspárok számára szervezünk meg, hogy feltöltődhessenek és megerősödhessenek házaséletükben, valamint hozzásegítsük őket – akár hosszú évek házassága után is – egymás jobb megismeréséhez.
A program nem áhítatokból és bibliaórákból áll, hanem tréning jellegű foglalkozásokból, amelyek fő jellemzője a nyitottság, őszinteség, szabadság, pontosság és az önkéntesség. A foglalkozásokon nincsenek kötelező feladatok, és az egyes előadói témafelvetések után a páronkénti feldolgozás eredményeiről sem kell beszámolni a többiek előtt. A foglalkozások célja az, hogy a párok értékes minőségi időt töltsenek együtt megfelelően biztosított körülmények között.

KIK JELENTKEZHETNEK?
Házaspárok. Elsősorban azokat szeretnénk megszólítani, akik életkörülményeikből adódóan nehezen tudják megszervezni az egymással töltött minőségi időt, és szükségét érzik annak, hogy a hétköznapok forgásából kiszakadva egy hétvégére megajándékozzák egymást a közös idő szépségével. A Nagytemplomi Gyülekezet tagjain kívül másokat is szeretettel várunk, de a hétvégén legfeljebb 17 pár részvételét tudjuk fogadni.

MI LESZ A HELYSZÍN?
A berekfürdői Megbékélés Háza Református Konferenciaközpont, amely igen kedvező áron nyújt szállodai szintű ellátást a konferencia résztvevőinek.

MENNYIBE KERÜL?
A szállás és utazás költségén kívül más költség nem terheli a résztvevőket. A szállásköltség egy részét egyházi támogatásként kapják, a többit pedig a résztvevőknek kell fizetni. (SZÉP-kártyát és bankkártyát is elfogadnak). Így fejenként összesen 5.000 Ft-ba kerül a hétvége.

HOGYAN UTAZUNK ODA?
Az utazást a párok önállóan szervezik meg, de arra biztatunk mindenkit, hogy keressenek útitárs-párt maguk mellé, ezzel is csökkentve az utazás költségeit. Akik nem tudják megszervezni saját utazásukat, számíthatnak a gyülekezet segítségére. Kérjük, hogy ezt a jelentkezéssel együtt szíveskedjenek jelezni!

MIT VIGYÜNK MAGUNKKAL?
A hétvégére való ruházaton és a személyes iratokon kívül minden mást biztosítunk, beleértve az ételt, italt és az írószert is.

KIK FOGJÁK VEZETNI AZ ALKALMAKAT?
A Nagytemplomi Gyülekezet családos lelkipásztorai fogják a hét különálló, de egymáshoz kapcsolódó témakört felvezetni, majd a párok önállóan dolgozzák fel azokat munkafüzet segítségével.

TOVÁBBI KÉRDÉSÜNK VAN, HOVÁ FORDULHATUNK?
Ha a fentieken kívül bármilyen kérdése volna, forduljon bizalommal Molnár Szabolcs ifjúsági lelkipásztorhoz személyesen, a +36 30 9198635-ös telefonszámon, vagy a molnar.szabolcs@reformatus.hu címen.

HOGYAN JELENTKEZHETÜNK?
Személyesen a Lelkészi Hivatalban, vagy az alábbi linken elérhető űrlapon keresztül:
Jelentkezés itt.

Szeretettel:
A szervezők

(Cs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*