Tárgyak, amelyek ellopják az áldást

„Azok közül sokan, akik a varázslást űzték, összehordták könyveiket, és mindenki szeme láttára elégették. Mikor kiszámították a könyvek értékét, ötvenezer ezüstpénzre becsülték. Így az Úr ereje által az ige hatalmasan terjedt és megerősödött.” (Apostolok cselekedetei 19, 19-20)

Egy ezüstpénz az akkori munkások egy napi bére volt.
Az elégetett könyvek értéke így tekintélyes összeg, valóságos vagyon lehetett. A nyilvános égetés ráadásul óriási bizonyságtétel volt az Úr útja mellett, és ennek gyorsan híre ment a városban.

Nézz körül a polcaidon a szekrényedben! Nincs valami olyan, amivel a kazánt kéne táplálni, mert nem tetszik az Úrnak?

Ha megtaláltad persze jönnek a logikus érvek: A tárgyért egyszer sok pénzt fizettél, és sajnálod kidobni. Vagy találsz egy valaha nagy érdeklődéssel olvasott jóskönyvet és az ott ragadt a többi könyv között. De lehet egy kis keleti istenségszobor, amit egykori emlékezetes utazásod idején vettél a bazárból, és teljesen ártalmatlan dísztárgynak gondoltad. Az is lehet, hogy nyomozásodat eredménytelennek találtad, de az Úr hirtelen a szemed elé hozza azt a valamit, amitől meg kell szabadulni.

Biztos, hogy engedelmes tisztogatásodnak jó következményei lesznek, mint egykor Efézusban:
” Így az Úr ereje által az ige hatalmasan terjedt és megerősödött. ”

Ez fontos eredmény és milyen hatékony !

Nem jobb a helyzet akkor sem, ha valami „könnyen jött” holmi van a házadban, ami felett rég szemet hunytál. Amikor Ákán elvett pár dolgot az Úrnak szentelt zsákmányból, óriási bajt hozott az egész népre. Csatát vesztettek, és elfutottak Ai harcosai elől (Józsué 7), pedig ők voltak a túlerőben. Józsué ekkor nem azon sopánkodott, hogy jaj, most mi lesz, hanem a baj okát kezdte keresni. Az Úr nagy nevére hivatkozott imájában, és erre Isten kijelentette neki a lopás és hazugság tényét. Emiatt lettek szövetségtörők, átkozottak és vesztesek, elszállt tőlük az áldás. Ez komoly dolog, de nem kell ebben az állapotban maradni.

A lopott rózsa mindig szúrósabb, főleg a lelkiismeret számára. Ezért nézz körül a lakásodban!
Ha kell „gyomláljál” vagy vidd vissza, és legyél áldott , mert az Úr féltőn szeret téged is.

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*