1Péter 5,6

„Alázzátok meg tehát magatokat Istennek hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején.” (1Péter 5,6)

Amikor Isten gyermekei megalázzák magukat, akkor megengedik a Mennyei Atyának, hogy elvégezze általuk az Ő munkáját. Rájöttem egy titokra: ha megalázom magam, akkor a testemnek nincs esélye megmutatni a büszkeségét. Szégyellem ugyan, de volt idő, amikor úgy éreztem az életem rendben van Istennel. Mégis a Lélek megmutatta, mennyire büszke, önigazult vallásos vagyok, ami nem volt kedves Isten előtt. Meg kellett térnem, és folyamatosan résen kell lennem, mert szeretnék Isten kedvében járni.

Az alázat hiánya a legfőbb ok, amiért a keresztyén gyülekezetek nem tudnak egységben lenni. Mindannyian azt gondoljuk, hogy többet tudunk másoknál és csak nálunk van az igazság. Nem lehetünk alázatosak imaélet nélkül. Jöjjünk az Úr elé és ismerjük el Őt az életünk Urának: engedjük, hogy a Szentlélek munkálkodjon életünkben és mutassa meg, hogy milyen állapotban vagyunk. Térjünk meg, és legyünk alázatosak. Ha még nem fedeztük fel, mennyire kicsik vagyunk, és ha még nem ismertük be esendőségünket és gyengeségünket, az azt jelenti, hogy nincs valódi imaéletünk. Ha a testiességünk, büszkeségünk, tudásunk és önzésünk vezet, akkor nincs igazi imaéletünk, és csak becsapjuk magunkat. Rá kell döbbennünk, hogy arra van a legnagyobb szükségünk, hogy átváltozzunk Isten képmására. Ha megalázzuk magunkat, akkor Isten cselekedni fog az életünkben. Ezért az Isten előtti alázat az a hely, ahol elkezdődik az ima. Amikor látjuk Istent, hogy kicsoda Ő, akkor rájövünk, mennyire tehetetlenek vagyunk önmagunkban. A tehetetlenségünk szüli meg az imát.

Köszönjük meg Istennek, hogy az Ő gyermekei vagyunk. Ő meghallgat és válaszol imáinkra. Adjunk hálát mindenért, amit Isten tesz értünk és azért, mert Ő hatalmas. Ez nem hízelgés, hanem imádat. Tekintetünket a mindenható és erős Istenre emeljük, aki megtartja ígéreteit. Ne a nagy problémákra nézzünk, hanem hatalmas Istenünkre, aki meg tud oldani minden problémát és nehéz helyzetet.

D. N. Matei

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*