Az utolsó bűnevő

„Jézus így válaszolt nekik: „Bizony, bizony, mondom néktek, hogy aki bűnt cselekszik, a bűn szolgája. A szolga pedig nem marad a házban örökre: a fiú marad ott örökre. Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.” ” (János 8, 34-36)

A film egy kis faluban játszódik, főszereplője egy kislány, akit az anyukája látszólag nem szeret. a lányon látszik, hogy szégyenben van, magányos, merengő, nagy terheket cipel.

A faluban az a szokás, hogy ha meghal valaki, eljön a bűnevő, egy csuhás ember, aki elviszi a halott lelkét, és magára veszi a bűneit. a kislány, látva ezt, elhatározza, felkeresi ezt a titokzatos embert, hogy vegye el az ő bűnét is. titkos küldetését nem koronázza siker: elmegy hozzá, a bűnevő megeszi a bűneit, de őt ugyanúgy marja az önvád… nem oldoztatott fel. a folyó mellett azonban találkozik egy idegennel. kiderül, hogy ő egy misszionárius, aki örömmel beszél neki az igazi bűnevőről, Jézus Krisztusról. a kislány elfogadja őt, és felszabadul terheitől, a bűntől, mely nem hagyta élni. pár éve a kistestvérével veszekedett, majd elszaladt előle. húga utána ment, de a hídon beleesett a folyóba, és meghalt. a bűnvallás után, miután befogadta Jézust, örömmel „repült” haza, és könnyek között kérte anyját, bocsásson meg neki. évek óta először ölelték át egymást. a kislány végül az egész (régi bűnök terhe alatt senyvedő) közösséget Jézushoz vezeti.

(Cs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*