Ézsaiás 55,8-9

„Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.”
(Ézsaiás 55,8-9)

Szeretjük, ha az életünkben kiszámíthatóan és simán mennek a dolgok.

Az Úr viszont a megfelelő időben kizökkent a komfortzónánkból, mert az Ő gondolatai magasabbak a miénknél, a céljai messzebbre nyúlnak az éltünknél, és a megváltozott körülményekben észre vehetjük a szeretetből fakadó csodáit.

Így nem véletlen az sem, hogy egy gyermek melyik családban, mikor, és milyen helyzetben születik meg. Emberi számítás szerint két nagyon idős házaspárnak , Ábrahámnak és Sárának, valamint Zakariásnak és Erzsébetnek már nem lehettek volna gyermekeik. Istennek mégis az tetszett, hogy a vén embereknek olyan fiai szülessenek, akik nagy emberek lettek az Úr előtt. Mert Istennél semmi sem lehetetlen.

Mózesnek kisbaba korában el kellett volna pusztulni az egyiptomi rendelkezés miatt (2Mózes 1,15-16), de az édesanyja egy kosárban kitette a Nílusra. Az ellenségnek számító egyiptomi hercegnő talált rá, felnevelte, és nem tudta, hogy az Istennek célja van a gyermekkel.

Egy másik esetben a fiatal lány gyermeket vár. Nincs férjnél, és a jegyese nem apja a gyermeknek. Számíthatott rá, hogy ezért a zsidó közösség megkövezheti. Ebben az esetben Jézus Krisztus nem született volna meg. De az Úr útjai magasabbak…

Így volt ez egy betegségekkel küszködő házaspárnál is. Az apa krónikus náthában szenvedett,az anya TBC-s volt. Négy gyerekük született: az első vak, a második meghalt, a harmadik süket, a negyedik pedig tüdőbeteg volt, és az asszony megint gyermeket várt. Ma azt tanácsolnák neki, hogy a körülményekre való tekintettel vetesse el a gyereket. Az ötödik gyerek Beethoven volt, a nagy muzsikus és zeneszerző. Az éltünk tele van történetekkel, amikor Isten más irányt szab meg, mint amit elképzeltünk. Van, hogy hamar meglátjuk ennek az értelmét, de sokszor csak hosszú évek múlva tudunk hálát adni a vezetéséért.
(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*