Zsoltárok 109, 3-5

“Gyűlölködő szavakkal vettek körül, ok nélkül harcolnak ellenem. Szeretetemre vádaskodással felelnek, de én imádkozom. Rosszal fizetnek nekem a jóért, gyűlölettel a szeretetért.” (Zsolt 109, 3-5)

Ha fel tudunk idézni az életünkből hasonló esetet, akkor pontosan megértjük az üldözött zsoltáríró lelkiállapotát. Mintha csak rólunk írta volna.

Szeretettel viszonyultunk a hozzánk közelállókhoz, erőnk és képességünk szerint sok mindent megtettünk értük, és ők rosszal fizettek válaszul. Az is fájhat, ha nem kaptunk kellő viszonzást,
de még elviselhetetlenebb a gyűlölködésük. Reménykedtünk, hogy a krisztusi szeretetet megmutatva az hatással lesz, és megváltoznak.

Nem mindig ilyen könnyű az út.

Krisztus egész földi életében szeretettel fordult mindenki felé, mégis sokan gyűlölték, meg akarták ölni. Ne lepődjünk meg az emberek reakcióin. Nem vagyunk nagyobbak Mesterünknél, ha Ő szenvedett értünk, nekünk is kell érte, megmondta előre. A zsoltáríró a lehetőségek közül ezt választotta: “de én imádkozom”.

Zúgolódva akár hátat fordíthatunk a gyűlölködőknek, vagy szorgalmasan imádkozhatunk értük, átadva az életüket Isten akaratának. Könyörögjünk magunkért is, nehogy megkeseredjünk és megfáradjunk a kitartásban.
(Zs)

1 Comment on Zsoltárok 109, 3-5

  1. varga zoltán // 2019-08-04 at 06:43 // Válasz

    JONAPOT!!ERDEKLODNEK HOGY KOZZZUZEMI SZAMAL FIZETESEBEN TUDNAK E SEGITENI? VILLANYSZAMLA 7000 FT VIZ ELMARADT 6 EZER FT))TV TELEFON NET 13 EZER FT 16 NAPIG VOLTAM KORHAZBA HEREN FOLYAMATOS MAGS CUKOR MIATT TALYOG ALAKULT KI ARRA MUTOTTEK 17 EN ENGEDTEK HAZA ,,CSALAD JART BE NAPONTA UTAZAS 2500 FT VOLT …JELENLEG KAZINCBARCIKARA ILL… MISKOLCRA JAROK KOTOZESRE VARGA ZOLTAN VADNA SZABADSAG TER 15 VAGY VARGANE SZUCS CSILLA ERSTE BANK 116 00006 00000000 2576 6862 ha lehet kuldjenek mar PRONTOSAN SEBFERTOTLENITO GELT 70 5189043 van egy sipoly lagyreszen ahol a het db dren volt

    lagyreszt peniszt herezacskot mutottek TALYOG VOLT A CUKORBETEGSEG MIATT ILL.. NEHEZ FIZIKAI MUNKA MIATT EMELES

Leave a comment

Your email address will not be published.

*