27 in 1

Kedves Olvasó!

Sokszor látjuk a reklámokban azt a kifejezést, hogy 3 in 1, azaz három az egyben. Arra próbálják ráirányítani a figyelmünket, hogy ez a termék többet tartalmaz, mint a többiek, így érdemes ezt vásárolni, mert megéri.

A Bibliában található Újszövetség 27 különálló részből áll, amelyet egybeszerkesztettek és úgy gondolták, hogy ezek a részek átadják számunkra Isten teljes üzenetét.

Ebben a könyvben található az alábbi, sokszor idézett mondat:

„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen.” (2 Timóteus 3, 16-17)

Az Újszövetség eredeti nyelve: görög, annak is a „koiné” változata.

Témája:

  • Jézus élete, munkássága, megváltó szerepe
  • Az egyház megszületése és az evangélium terjedése
  • Ősegyházi tanítások, problémák kezelése
  • Prófétai képek a végidőkről

A 27 rész Kr. u 50-120 között íródott különböző szerzőktől és különböző helyeken.

Hol játszódnak ezek a részek? A bibliai történetek színtere elsősorban a Szentföld, Palesztina. Az evangélium terjedésével a színtér is kitárul: Egyiptom, Kis-Ázsia, Görög városállamok, Róma

A megalakuló gyülekezeteknek íródott az újszövetség, amelyek összetétele zsidókból és pogányokból (nem zsidókból) jött létre.

Az újszövetség könyveinek a felosztása:

  • Evangéliumok
  • Történeti könyv
  • Apostoli levelek
  • Prófétai könyv

Szeretném, ha a kedves olvasó is ráérezne ennek a remek könyvnek az ízére. Ez nem csak egy könyv, amelyet „kiolvasunk” és a többi könyv közé teszünk. Hátha újra olvassuk még egyszer. Ez a mindennapokban való eligazodáshoz használatos kézikönyv, amelyet minél többet forgatunk annál jobban a segítségünkre van.

Bátran bíztatlak, hogy bizalommal fordulj az Újszövetség könyveihez és legyen ez mindennapi segítőtársad, hiszen naponként számtalan problémával kell szembenézned.

Ne csak olvasd a könyveket, hanem értelmezd is azt és ha megértetted az üzenetét, akkor vidd be a mindennapi életedbe, hogy ne csak elmélet legyen az, hanem gyakorlat is.

Nézzünk meg egy példát.

Olvassuk el az alábbi rövid kis részt:

„Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van….” (János 3, 36a)

Nem is kell nagyon törnünk a fejünket, hogy mit is kell ezen érteni, mert egy másik rész pontosan meghatározza azt:

„Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!” (Máté 7, 21-23)

Látjuk, hogy nem csak elméletről beszél a Biblia, hanem annak átültetéséről a gyakorlatba. Minden nap mondjuk az Úri imában, hogy „legyen meg a Te akaratod”. Ha tényleg azt akarjuk, hogy az életünkben legyen meg az Atya akarata, akkor kérjük el Tőle imádságban és cselekedjük azt. Látszódjon az életünkön, hogy kihez tartozunk.

Bátran biztatok mindenkit, hogy a honlapon megjelenő bejegyzéshez bátran szóljon hozzá a bejegyzés alatt megjelenő hozzászólási lehetőségben. Sajnos nem kerülhetem el a moderálást, a nem megfelelő hangnemben megfogalmazott hozzászólások kihagyását. Ezért előre is elnézést kérek!

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*