A látó szemek

„Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent.” (Máté 5, 8)

Jan, Krisztusnak derék bizonyságtevője, fiatal korában utazást tett Brazíliába.

Annak idején vitorláshajókon utaztak, amelyek hetekig tartó tengeri utazás után értek célba. Jan nem titkolta, hogy ő Jézusé. Ezért el kellett tűrnie, hogy a hajón sokszor kigúnyolták.

Egyszer maga a kapitány kezdte ezt el. Óriási távcsővel felszerelkezve jelent meg a fedélzeten, amivel körbenézett az egész égbolton. Így mormogott magában:  „ Nem látom, nem látom.” Mindnyájan gúnyos nevetéssel Janra néztek. Jan szent komolysággal a kapitányhoz ment, és jól hallhatóan így szólt hozzá: „ Nem látja Istent? Hisz nem is lehet másképp. Az én Bibliámban ez áll: >> Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent. <<  Nos, most már tudja, kapitány úr, hogy miért nem látja Őt.” Mély csend lett az egész fedélzeten.

Titokzatos összefüggés van szívünk tisztasága és az Istennel való élő kapcsolat között. Ameddig tisztátalan dolgok és gondolatok terhelik a szívünket, addig Isten teljes bizonyossággal rejtve marad  előttünk. Az olyan szemek, amelyek szeretik nézni azt, ami tisztátalan, nem tudják elviselni Isten dicsőségének ragyogását.

ismeretlen szerző  

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*