Az ezotériából lehetetlen megszabadulni

„ Ha tehát a Fiú megszabadít, valóban szabadok lesztek.”  (János 8, 36)

Az ezotéria és a New Age hatásai alól lehetetlen kijönni, ha valaki már belekeveredett, hacsak Isten közbe nem lép!

Nem csak megtéveszt, hamis dolgokat állít, hanem az emberek azt sem tudják, hogy nem tudnak ezekből teljesen kijönni. Ha már érintkeztél a New Age, ezotéria bármely válfajával, de aztán ott hagytad, annak a szellemisége benned maradt, és észrevétlenül torzítja a lelkedet. Ez az, amit eddig nem tudtál! Még felismerni is lehetetlen, hogy ezek a tanítások a halálba viszik a testet, a lelket a pokol felé. Már az is a jóságos Isten hatalmas kegyelme, ha valaki egyáltalán gyanítja, hogy az önfejlesztést kínáló ezotéria veszélybe sodorja a lelket. Krisztus szava nélkül teljesen lehetetlen megszabadulni a megkötöző ezotériából.

A teljesség nélkül, a legdivatosabb irányzatokat:  jóga, reiki, meditáció, jóslás, metafizika, asztrológia, jelmagyarázás, sámánizmus, táltos iskolák, gyógyító iskolák, öngyógyítás, szellem és halott idézés, agykontroll, vonzás törvénye, ingázás, felemelkedett mesterek követése, angyal kommunikáció, pránanadi, theta healing, vipassana meditáció, szimbólumok jelentősége, numerológia, szcientológia, stb.  A látszat, a máz különböző, de ugyanaz a szellemiség van mindegyik mögött. A világosság angyalától származnak, és céljuk, hogy minden módon távol tartsanak Krisztus tiszta szavától.  Villás Béla, és Kovács Magyar András iskoláiban, vagy a Viva Natura Televízió adásaiban ezekből több minden egyszerre megtalálható, ezért olyan népszerűek.  Sok magyar lélek van megkötözve a gyógyulást, megvilágosodást ígérő  tanokkal!

A legrosszabb, hogy a tanítások beépültek az Amerikából indult karizmatikus mozgalmakba.  Ahol Szent Szellemet küldözgetnek, ott is ott van az ezotéria. A katolikus és protestáns körökben is van ezotéria, terjed a gyülekezetekben Jézabel tanítása, ami a Sátántól származik. Az ige szerint ez nagyon komoly dolog:

„De az a panaszom ellened, hogy eltűröd Jezabelt, azt az asszonyt, aki prófétának mondja magát és tanít, és eltántorítja szolgáimat, hogy paráználkodjanak és bálványáldozati húst egyenek, pedig adtam neki időt, hogy megtérjen, de nem akar megtérni paráznaságaiból. Íme betegágyba vetem őt és a vele paráználkodókat nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek cselekedeteikből, gyermekeit pedig  megölöm döghalállal, és megtudja valamennyi gyülekezet, hogy én vagyok a vesék és a szívek vizsgálója, és megfizetek mindnyájatoknak cselekedeteitek szerint.”  (Jelenések 2, 20-23)

Jezabel szelleme öntelt, önimádó, leuraló, dicsőséget kereső, erkölcstelen, bár istenfélőnek látszik. Varázslásával kontroll alatt tart, és megakadályozza, hogy az emberek megismerjék az evangéliumot, a megtérést, az igazságot, és Jézus Krisztust.

 Egy kicsit a Bibliából, egy kicsit a másféle eltántorító tanításból. Jó Krisztus szava, de mellette megfér és kipróbálásra csábít a százféle tudásanyag. Az ezotéria a népgyógyászat ismereteit is átszőtte, sok babonasággal. Milyen félelmetes, hogy az, aki a piócával való vértisztítás tanította, pont vérfertőzés miatt hunyt el, viszonylag fiatalon!

A csapda tehát az, hogy aki felhagyott ezekkel, még nem teljesen szabad, mert lehetetlen emberi erővel megtisztulni. Szükséges segítségül hívni Krisztus nevét. Nem kell semmilyen felkent személy, hogy segítségül hívd Jézus nevét, Neki megadatott minden hatalom, hogy megszabadítson. Saját szemeiddel fogod meglátni, hogy miben vettél részt, és sokkoló lehet, amikor Krisztus megnyitja a szemed. A keményszívű, agykontrollos és mindenféle kontroll mániás , a lelki fertőzésből kijőve, újból gondtalan gyermek  lehet, aki élete felett a kontrollt Jézus kezébe helyezte. Ez a leggyönyörűségesebb ajándék Istentől.  Aki szomjazza az Isten szavát, megkapja azt Tőle,  vallás mentesen, és a saját nyelvén, hogy megértse. Ez az Isten ajánlata. A szabad lelkű, már tudja, hogy miről van szó, és jól látja a különbséget.

Miért olyan népszerűek ezek a divatos tanítások? Azt teszik, hogy felvájkálják a lelkek sérüléseit, napvilágra jönnek a bűnök, amiket persze nem neveznek bűnnek, majd különböző technikákkal próbálják az embereket jó lelki állapotba hozni, anélkül, hogy lenne bűnvallás és abból való szabadulás. Nem is lehet, mert  a tanítóknak, guruknak nincs hozzá hatalmuk.  A becsapott emberek nagy összegeket hagynak náluk, aztán mennek egy másik felkapott tanítóhoz, mert mást kaptak , mint amire számítottak és ígértek nekik. Sok ilyen iskolát végig lehet próbálni, igazi szabadulás nélkül. Viszont a drága idő közben telik.

 Nem biztos, hogy kapsz újabb figyelmeztetést, hogy az ezotéria milyen veszélyes és a pokol felé taszít. Gondoljunk a törökországi és a líbiai veszedelemre, ahol sokan vesztek el hirtelen, és nem volt idejük megváltozni! Nagyon veszélyes dolog, ha a test úgy hal meg, hogy a lélek nem egészséges. Ma kérd a szabadulást Jézustól, amíg megteheted! Aki befogadja az Ő beszédét, védelmet, és örök életet kap.

B. A.

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*