Az oltás és az oltalom

„Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével. – Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.” (Zsoltárok 32, 7-8)

Bárkivel találkozunk, az első leggyakoribb kérdés, már nem az, hogy miként érezzük magunkat, hanem ezek: Oltás? Te már regisztráltál, ugye? Na, és melyik vakcinát szeretnéd?  Szinte más téma nincs is, minden eltörpül ezek mellett.

Bárcsak Krisztusról kérdeznének ennyit!

Valahogy így: Már bekerültél Krisztus oltalma alá? Ha még nem, jelentkeztél-e Nála? Tudod-e, hogy ha Krisztust választod, akkor véglegesen jól döntöttél, és nem kell többé keresgélned Babilon ezerféle ajánlatai között, mert megtaláltad a Megváltót, akire szükséged van?

 Többféle oltás van, melyik számomra a legjobb? – folytatódik a vég nélküli töprengés, zajlik nagyban a tapasztalatcsere, és a bizonytalanság sem akar szűnni.  Valójában mindegy, hogy hányféle van, mindegyik csak az anyagi világra mutat.                

Ne csalja meg senki magát! A sok információ, amit összeszedtünk az oltásról, önmagában, nem fog megmenteni. A felébredéshez alázatosnak és szelídnek kell lenni, mint amilyen a bárány. Csak a bárányok hallják és értik Jézus hangját, a kecskék nem. A bárányok azért tudják jól követni a jó Pásztort, mert nem a maguk intelligenciájukban, tudásukban, tudományos fokozatukban, véleményükben, emberi találmányaikban, forradalmi felfedezéseikben bíznak, hanem Jézus vezetésében. Az Ő vezetése tökéletes, nem változékony, nincs benne hazugság, amit mond az biztos, biztonságos, NEM okoz félelmet, és védi a bárányokat, nehogy a szakadék szélére kerüljenek.                                               

Pál apostol ezt annyira megtapasztalta, hogy kitűnő képzettségét, vallási tudományát, kárnak és szemétnek ítélte meg ( Fil 3, 7-8 ), a Krisztus ismeretéhez képest. Ez az, amit a kecskék nem képesek megtenni Krisztusért, és az ítéletkor sajnos balra kerülnek ( Mt 25, 33 ). A kecskék és a juhok szétválasztása nagyban zajlik, és egyre gyorsul, de a kecskék a jól megtervezett földi életükben erre nem figyelnek fel.

Látni lehet, hogy akik túl vannak az oltásokon, sokan közülük bizonytalanok, nincs meg a lelki békéjük, és a félelem is megmaradt. Lehet, hogy ez így lesz a további oltások után is? A megmaradó szorongás  esetleg nem azt jelzi, hogy a lelkiismeretük ellenére cselekedtek?  Mert az emberek állandóan a testüket akarják megmenteni, és nem a lelküket.

Csak egyedül a vakcina véd meg, csak egyedül az ment meg – bizonygatják fáradhatatlanul. Tényleg egyedül? Az ÚR védelme már mit sem ér? Mintha az oltás átvette volna a megváltó szerepét. Pedig tudjuk, hogy Ki a Megváltónk!  Életünk hossza Isten kezében van.  Ha élni kell, akkor az úgy lesz: „Ha ezren esnek is ki melletted, és tízezren jobbod felől, téged akkor sem ér el” ( Zsolt 91,7 ). És ha menni kell, ugyan ki akadályozhatja meg oltással, vagy bármi mással?                                                                                                                      

Legfőképpen az határoz meg, amit a szívünkbe beoltottunk. Oltsd be magad Jézusba, és oltalmad lesz Őbenne!  Egy beoltás is elég, és örökké szabad vagy. A biztonság Tőle jön, Ő mindenről gondoskodni fog, ami szerinte fontos a számodra.

(Zs)

3 Comments

 1. Az oltás kitűnő lakmuszpapír arra nézve, hogy bárány, vagy kecske vagyok. „Boldog ember az, aki az ÚRba veti bizodalmát, nem igazodik a kevélyekhez és az elvetemült hazugokhoz.” Zsolt.40.4.

 2. Lajos Beáta: Beoltva

  Be vagyok oltva a Krisztus testébe,
  be vagyok oltva Jézus kegyelmébe,
  be vagyok oltva a legszebb olajfába,
  be vagyok oltva Isten irgalmába.
  Be vagyok oltva félelem ellen,
  egyre nő a bizalom bennem,
  átkarol, felemel szeretetével,
  megmosott teljesen saját vérével.
  Be vagyok oltva Szent Igéjével,
  csak Rá figyelek nyitott lélekkel.
  Ámítás, hitetés nem árt nekem,
  mert be vagyok oltva Benne egészen.

 3. Be vagyok oltva a Krisztus testébe,
  be vagyok oltva Jézus kegyelmébe,
  be vagyok oltva a legszebb olajfába,
  be vagyok oltva Isten irgalmába.
  Be vagyok oltva félelem ellen,
  egyre nő a bizalom bennem,
  átkarol, felemel szeretetével,
  megmosott teljesen saját vérével.
  Be vagyok oltva Szent Igéjével,
  csak Rá figyelek nyitott lélekkel.
  Ámítás, hitetés nem árt nekem,
  mert be vagyok oltva Benne egészen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*