Félelem a holnaptól

„Az elnyomottak menedéke az ÚR, menedék a nyomorúság idején. Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, Uram, azokat, akik hozzád folyamodnak.„ (Zsoltárok 9, 10-11)

Nagyon sokan attól a szorongató érzéstől szenvednek, hogy a következő napokban valami rossz történik velük. Kétségek gyötrik őket, és már előre aggódnak.
A hívő emberek életében ezek a gondolatok hitetlenséget jelenthetnek. Amikor azután eljön a következő nap, a baj, amelytől féltünk, nem következik be. De ha mégis bekövetkezne, Isten akkor is velünk van.

Ha életünk egén sötét felhők gyülekeznek, és a dolgot az Úr elé visszük, bizalommal ráhagyatkozunk, akkor megtapasztaljuk az Úr jóságos akaratát. Ilyenkor ingatag lelki életünk Isten szerető gondviselésének tudatában nyugszik meg. Neki van hatalma arra, hogy a nehézségeket, szenvedéseket áldássá változtassa.

„Én nyomorult és szegény vagyok, de gondol rám az Úr. Te vagy segítségem és megmentőm, Istenem, ne késlekedj!„ (Zsolt 40, 18)

Ezért ne féljünk semmitől! A holnap és minden napunk, a jövőnk, mennyei Atyánk kezében a legjobb és legbiztosabb helyen van!

N.M.

Két keresztyén napi munkája közben így beszélgetett egymással:
– Nem tudjuk, testvér, hogy mit hoz a jövő.
– Bizony , nem – válaszolt a másik.
Hallgattak egy darabig, mire újra megszólalt az első:
– De azt tudjuk, hogy kit hoz a jövő !? – Igen, azt tudjuk! – felelt rá boldogan a másik ( Jel 22,20) !

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*