Jelenések 3, 20

„ Íme az ajtó előtt állok, és zörgetek:ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem.”

Egy Afganisztánban szolgáló evangélistának volt egy élménye a fenti igeverssel kapcsolatban, mely hosszú időn át foglalkoztatta.

A repülőgép fedélzetén mindent előkészítettek az indulásra, az evangélista is kényelembe helyezte magát. Miután a fedélzeti szolgálatos megtette a szükséges intézkedéseket, bezárta az ajtót. Kint zuhogott az eső. Egyszer csak azt vette észre a misszionárius, hogy egy esőköpenybe burkolózó férfi rohan a repülőgép felé, majd pedig erélyesen kopogni kezd az ajtón. A légikísérő belülről közölte vele, hogy elkésett. A férfi nem tágított, hangosabban dörömbölt, míg végül beengedték. Legnagyobb meglepetésükre maga a gép pilótája állt előttük.

Nos, ahogyan a repülőgép személyzete a pilótájukkal cselekedett, így jár el sok-sok ember Jézus Krisztussal, az emberek Megváltójával szemben is.

Az emberi szívet Isten úgy alkotta meg, hogy abban egy üres teret hagyott Jézus Krisztus számára. Ezért nagyon fontos őt oda beengedni. „ Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet! ( Péld 4,23 )  „ Add nekem a szívedet fiam!   ( Péld 23,26 )

Isten és az ember nagy ellensége is arra törekszik, hogy az ember szívét elfoglalja. A Bibliában látjuk például, hogy a Sátán elfoglalta Anániás szívét ( Csel 5,3 ). Jézus Krisztus tudja, csak Ő képes az embert a vágyott helyre, a mennybe eljuttatni, egyedül Ő ismeri az utat, ezért áll a szívek ajtaja előtt, és kér bebocsátást! Különböző módokon teszi ezt, Isten szavának hallása által vagy bizonyságtételek  révén. Sok esetben szerencsétlenségek, betegségek szolgálnak sorompóként.

Legyen földi életünk legokosabb döntése, hogy Őt a szívünkbe beengedjük. Ellenkező esetben a legostobább tette az embernek, ha az Élet Fejedelmét, a Megváltót és az Istenhez hazavezetőt nem engedi be.

Ahogy a repülő nem emelkedhet fel  a pilóta hiányában, úgy senki sem emelkedhet fel a mennybe Jézus Krisztus mellőzésével. Nélküle nem találunk vissza Atyánkhoz, az édenbe.

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*