Menny-bolt

Van egy különleges beszerzési hely, amelyre a világ bármely pontjáról rá lehet csatlakozni, és még internet sem kell hozzá.  Sokan hallottak a lehetőségről, de nem mindenki fogja azt felkeresni.

Egyedisége, hogy a boltba leginkább testi-lelki szegények, betegek, vakok, süketek, bénák, árvák, elhagyottak, megtörtek, depressziósok, szomorúak, sírók, nyomorultak, ruhátlanok, szabadulni akarók, erőtlenek mennek be, méghozzá a nap bármely szakában, mert non-stop nyitva áll.

A boltban csak igazi dolgok vannak, hamisítvány, silány áru, bóvli, szóba sem jöhet. További különlegessége, hogy a betérők teljesen ingyen kérhetnek és elvihetnek mindent, de csak az épp igényelhetőt kapják meg. Felhalmozni, habzsolni, raktárra vinni nem lehet. Mindig csak a napi szükséglet áll rendelkezésre, erre odafigyelnek a boltban. Aki mégis próbálna fizetni, rájön, hogy nem lehet. A javak tulajdonosa már mindenki helyett fizetett!  A gyakran visszajárók tudják ezt, az új jelentkezők pedig boldog csodálkozással és örömmel lepődnek meg. Végül mindenki nagyon hálás a kapott ajándékokért.

Mi található a boltban? Csupa megfizethetetlen érték!

Békesség, szeretet, öröm, szívesség, jóság, szelídség, alázat, buzgóság, bocsánat, hit, vigasztalás, józanság, lelki erő, gyógyulások, bátorság, bölcsesség, tisztaság, tűrés, tudomány, kegyelmi ajándékok, a lista hosszú és bőséges. Különleges öltözékek, fegyverek és tárgyak is vannak:  igazlelkűség öve, igazság mellvasa, békesség saruja, hit pajzsa, üdvösség sisakja, a Lélek kardja ( Ef 6, 14-17 ), az igazságnak jobb és bal felőli fegyverei ( 2 Kor 6,7 és 10, 4 ), tűzben megpróbált arany, fehér ruhák, szemgyógyító kenőcs ( Jel 3,18 ), az élet koronája ( Jel 2,10 és 3,11 ), hervadhatatlan  örökség ( 1Pt 1,4 ), sok lakóhely ( Jn 14,2 ),stb.

A szívélyes tulajdonos, Jézus, garantálja, hogy a jó ajándékokat nem úgy adja, ahogy a világ adná (Jn 14,27), mert itt minden valódi, és a kérők hasznát, épülését és üdvösségét szolgálja. Valamint, a zörgetők mindig bebocsájtásra kerülnek ( Mt 7,8 ), Jézus nem küldi el őket.

Tulajdonképp a gazdagok is bemehetnének a boltba, talán vágynak is az itteni értékekre. De amikor azt mondják, hogy: „ én lelkem, sok javaid vannak sok időre eltéve, tedd magadat kényelembe, egyél, igyál, gyönyörködjél”, akkor üres kézzel kell távozniuk ( Lk 12,19 ). Hiszen meg van mindenük, ami a világtól kapható: gazdagság, jólét, hírnév, hatalom, intelligencia, státusz, kapcsolatok, stb.  Az egész világot megnyerték, de lelkükben kárt vallottak ( Mt 16,26 ) ! És amíg így akarnak élni, a bolt kincsei távoliak lesznek. Pedig jó lenne meglátniuk az értékeket, amiket eddig nem kerestek, mert az időt hiábavalóságok felhalmozásával töltötték.

A bolt bőséges kínálata rávilágít, hogy mennyi jónak a híjával vagyunk! Itt a semmi nélkül valók, mindennel bírók lesznek ( 2 Kor 6,10). A menny-bolt akkor is nyitva lesz, amikor más üzletek bezárnak. Még be lehet menni , és gazdagodva kijönni. A döntés szabad, és kényszer nélküli.

Egy kérése azért van a tulajdonosnak. A kapott ajándékokat másokkal meg kell osztani!  És természetesen,  illik hálásnak lenni!

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*