Betiltanák a Bibliát

Első hallásra furcsának tűnik, de vannak, talán nem is kevesen, akik képesek elhinni, hogy a Biblia betiltásával végre el lehetne érni a békességet a világon. Nem meglepő ez a vélemény, hiszen Isten írott kijelentései mindig is támadások célpontja, és heves vitatkozások forrása volt.   

Egy kaliforniai youtuber, márciusban, San Diego forgalmas utcáján, kandi kamerás felvételt készített arról, amikor járókelőket megszólítva, aláírásokat gyűjtött az indítványához.

A téma: tiltsák be az Amazonon a Biblia árusítását.   

Az egész  viccnek indult, de az is lehet, hogy csak a saját nézettségét szerette volna növelni a fiatal ember a közvélemény kutatással. Mégis, sokat mondó eredmény született.

A pár percig mutatott videóban kb. húsz, különféle életkorú férfit és nőt állított meg, a Biblia árusítása ellen kampányolva.

Az érvek összességében így hangzottak:

Az Amazon sajnos még mindig árusítja a Bibliát, ami sok embert kényelmetlen helyzetbe tud hozni, megbántva az érzéseiket. Sok benne az antiszemitizmus, a gyűlölet beszéd, szemben áll a homoszexuális viselkedéssel, és ez így nagyon kirekesztő hatású.  Az Amazon már több rasszista könyvet nem árusít, most el kell érni, hogy megszabaduljanak a Bibliától is.  Akinek már van, attól nem kell elvenni, de meg kell akadályozni, a továbbiak árusítását. A Korán ellen nem kampányolnak, mert nem akarnak iszlám ellenesek lenni. Az antiszemita Új Testamentumnak főleg nincs helye az új világrendben, akadályozza annak kibontakozását. Az erkölcsi tanításokat más forrásokból is meg lehet szerezni, nem szükséges hozzá a Biblia.

Hogyan viszonyultak ehhez a járókelők?

A többség, pár mondat elhangzása után, aláírta a gyűjtőlapot.  Egy hölgy szerint az indítvány nagyon jó ötlet. Egy idős férfi, és egy fiú, nem írták alá.  Egy fiatal nő csak nevetett az egészen, hogy ez biztos csak vicc lehet.  Az aktivista elismerte, hogy ez tényleg vicc, de nézze meg a hölgy, hogy előtte már mennyien aláírták. Egy másik fiatal nő a szólásszabadságra hivatkozva nem írta alá.

Azt nem tudtuk meg a videóból, hogy mennyi ideig kérdezgetett a fiatal ember, és hány aláírást sikerült összesen gyűjtenie. Sajnos senki sem szerepelt a felvételen, aki pártolta volna a Szentírást, vagy bármilyen halovány érvet felhozott volna a védelmében!     Az aláírók közönyössége elárulta, hogy valószínűleg nem ismerték a Bibliát, így megcáfolni sem voltak képesek az ellene felhozott véleményt, sőt, a vádak nagyon is szimpatikusak voltak már első hallásra.

Mondhatjuk, hogy ez tőlünk távol, Kaliforniában történt, és nem valószínű, hogy nálunk is megszülessen az igény a Biblia kizárására. A média jóvoltából azonban közel kerülhetünk a távolinak gondolt dolgokhoz.

Vajon milyen eredményre jutnánk a saját településünkön egy hasonló kampány során? Milyen tendenciát figyelhetnénk meg, ha a közvélemény kutatást időnként megismételnénk?

Isten üzeneteit, Jézus Krisztus beszédeit a Szentírásból lehet megismerni. Akik elutasítják a lehetőséget, azoknak Jézus azt üzeni: „Aki elvet engem, és nem fogadja el az én beszédeimet, annak van ítélő bírája: az az ige, amelyet szóltam, az ítéli el őt az utolsó napon.”  ( János 12, 48 )

(Zs)

Be the first to comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.


*